Четвер
18.04.2024
07:16
Вхід на сайт
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всьго опитувань: 362
Міні-чат
Друзі сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика
    Білківська ЗОШ І-ІІІ ступенів
    [ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Форум » Тестовый раздел » Тестовый форум » Історія рідного села... (Білки - село над Божавов... Пішіть хто що знає про історію .)
    Історія рідного села...
    ReaktorДата: Середа, 26.03.2008, 01:43 | Повідомлення # 1
    Рядовой
    Група: Проверенные
    Сообщений: 4
    Репутация: 0
    Статус: Offline
    В Ужгороді презентували книгу Михайла Василинця "Білки, село над Боржавою"



    Вчора в Ужгородському прес-клубі відбулася презентація книги Михайла Василинця "Білки, село над Боржавою" (документально-художні розповіді). Автор книги — головний лікар дільничної лікарні с.Білки Іршавського району Закарпаття.

    "Не знаю чи за свою справу я взявся, — сказав М. Василинець, — не мав на меті написати книгу, бо я медик, але вона писалася сама. Я тривалий час збирав матеріали, старі фотографії, цікаві розповіді мешканців, сам фотографував сучасне село". Автор народився у присілку, а в самому селі пропрацював 33 роки. "На жаль, — стверджує автор, — повсюдно розповсюджене безпам’ятство до своїх коренів, тому я хотів би, щоб книга стала у нагоді при вивченні краєзнавства у школах".
    "Білки, село над Боржавою" — це чергова книга, видана у рамках районної Програми підтримки місцевого книговидання Іршавщини. Голова Іршавської райради Петро Станко, уродженець села Білок, запевнив, що програма продовжується і її фінансування вже закладено до бюджету: "Ми відчуваємо духовне відродження на Іршавщині, у наших планах є підтримка ще багатьох видань". Петро Станко крім того повідомив, що майже третина складу Іршавської районної ради — саме білчани, отже традиційною стала громадська активність мешканців цього села. Згадку ж про себе у книзі голова райради вважає авансом для подальшої роботи.
    Усі ми вийшли з малої батьківщини — села, містечка, міста, вважає начальник відділу культури і туризму Іршавської РДА, голова районної "Просвіти", письменник Василь Кузан. Тож подібні дослідження важливі як для кожного окремого громадянина, так і для держави в цілому, яка розпочинається із сім’ї, з маленького поселення. За словами В. Кузана, Білки — унікальне село, відоме своїми мешканцями. Серед них, наприклад, народний артист України Степан Ґіґа, богатир Кротон, журналісти, науковці, педагоги. Село відсвяткувало 769 років, воно є старшим за старовинне місто Львів.
    Директор Всеукраїнського державного ордена Дружби народів видавництва "Карпати", у якому вийшла книга, Віктор Браславець пообіцяв, що презентована книга буде представлена на Міжнародній книжковій виставці в Українському домі в Києві.
    "Навчаймося історії в батьків", щоб прийдешні не робили наших помилок, знаючи їх, — закликає в епіграфі до книги Михайло Василинець. Завершує ж книгу автор словами: "А чи лід лежить під ногами, а чи в полі гарячі жнива — Приїжджайте частіше до мами, допоки ще мама жива..."

    Ось як оцінили книгу про наше село Ужгороцькі репортери.Книга як вам уже відоме була написана відомою у селі Людиною - Михайлом Васіленцем.А що ви можете сказати про село в цілому і про книгу...

     
    narkotikДата: Середа, 26.03.2008, 15:55 | Повідомлення # 2
    Рядовой
    Група: Пользователи
    Сообщений: 3
    Репутация: 0
    Статус: Offline
    Круто що даже ужгород цікавиться таким мальовничим селом як білки я дуже радий що я є житель цього мальовничого села happy
     
    Форум » Тестовый раздел » Тестовый форум » Історія рідного села... (Білки - село над Божавов... Пішіть хто що знає про історію .)
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Поиск: